POLJSKA

Ruski dron priletel v državo članico Nata, vojska sporočila: »Pripravljeni smo ga bili sestreliti«

Poteka iskanje letečega predmeta, ki ni bil izstrelek.
Fotografija: Rusija je danes izvedla nov obsežen zračni napad na Ukrajino, v okviru katerega je nanjo izstrelila več kot sto raket in okoli sto dronov.  FOTO: Sergei Supinsky Afp
Odpri galerijo
Rusija je danes izvedla nov obsežen zračni napad na Ukrajino, v okviru katerega je nanjo izstrelila več kot sto raket in okoli sto dronov.  FOTO: Sergei Supinsky Afp

V poljski zračni prostor je med današnjim obsežnim ruskim napadom na Ukrajino vstopil neidentificiran predmet, je sporočila poljska vojska. Po navedbah njenega tiskovnega predstavnika je šlo najverjetneje za brezpilotni letalnik.

»Najverjetneje je šlo za dron (...), saj trajektorija leta in hitrost kažeta, da zagotovo ni šlo za raketo,« je za agencijo Reuters povedal tiskovni predstavnik operativnega poveljstva poljske vojske Jacek Goryszewski.

Poteka iskanje letečega predmeta, ki ni bil izstrelek

Pojasnil je, da je predmet v poljski zračni prostor vstopil ob 6.43 po srednjeevropskem času, radarji pa so sled za njim izgubili ob 7.00. Dodal je, da predmet še iščejo, da pa je tudi možno, da je ta medtem že zapustil poljski zračni prostor.

image_alt
Putin sklical izredni sestanek, pa si opral roke: »Nisem kriv«

»Pripravljeni smo ga bili sestreliti«

Da ne gre za raketo, temveč najverjetneje za brezpilotnik, je na novinarski konferenci povedal tudi general Maciej Klisz. »Objekt so radarsko potrdile najmanj tri radarske postaje. Imeli smo popoln nadzor nad objektom, bili smo pripravljeni, da ga sestrelimo,« je dodal.

Po incidentu je poljska vojska s pomočjo zavezniških letal zgodaj davi izvedla zračno operacijo na jugovzhodu države.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije