UJMA

Na Slovaškem smrtne žrtve, huda toča stolkla Bavarsko, v Avstriji v enem dnevu 190.000 udarcev strele (VIDEO)

Vreme jim ne prizanaša, silovita neurja prizadela dele Evrope.
Fotografija: sdsd FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
sdsd FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Nemčijo, Češko in Slovaško so zajela močna neurja, v katerih je bilo več poškodovanih.

Neurje je tako v petek zajelo festival na prostem na zahodu Slovaške. Velik šotor se je zrušil, več manjših šotorov pa je bilo v neurju poškodovanih, je sporočila tiskovna agencija TASR. Reševalci so 10 ljudi z lažjimi poškodbami odpeljali v bližnje bolnišnice.

image_alt
Nad vzhodno Slovenijo supercelična nevihta: »Sodni dan pri nas, toča kot tenis žogice« (VIDEO)

Romarski festival poteka od 11. do 13. julija na letališču Trenčín na zahodu Slovaške, a je bil program zaradi slabega vremena začasno prekinjen. Napotenih je bilo veliko policistov in gasilcev, športna dvorana pa je bila spremenjena v evakuacijski center. Zaradi neurja in močnega deževje, ki so v zadnjih dneh prizadela regijo, sta sicer umrli dve osebi.

Neurje tudi na Bavarskem

Hudo neurje v južni nemški zvezni državi Bavarska je v petek zvečer povzročilo poplavljene ceste in kleti ter prometne zastoje. Reševalci so poročali o 320 intervencijah med 18. in 24. uro.

Najbolj prizadeta sta regija Allgäu in okrožje Lindau v bližini Bodenskega jezera ter meje z Avstrijo. Intervencije, vključno s črpanjem kleti, so se nadaljevale čez noč. Še 230 intervencij je zabeležila policijska postaja v Rosenheimu. Podatkov o poškodovanih ni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije