BRATJE V OROŽJU

To so srbski prostovoljci za Putina: »Prišli smo podpret ruske brate v poštenem boju«

Predsednik Aleksandar Vučić prepričan, da bi Rusi morali ustaviti novačenje Srbov v paravojaško skupino Wagner.
Fotografija: Srbski prostovoljci v Rusiji. FOTO: Zaslonski Posnetek/tviter
Odpri galerijo
Srbski prostovoljci v Rusiji. FOTO: Zaslonski Posnetek/tviter

V vojni obračun med Rusijo in Ukrajino se je vmešal tudi Balkan. Tako se prvi srbski prostovoljci v Zaporožju bojno usposabljajo v okviru prostovoljskega bataljona Sudoplatov.

image_alt
To je vplivnica, ki obožuje Putina: Ukrajinci so prasci, Rusom jemljejo organe (VIDEO)

Srbski prostovoljci skupaj z borci iz Rusije sodelujejo na vseh bojnih vajah na enem od poligonov v Zaporožju, zato, da bi sodelovali v posebni vojaški operaciji, piše RIA Novosti.

»Prišli smo podpret brate Ruse, ker se dobro spominjamo dogodkov, ki so se zgodili v Jugoslaviji v 90. letih prejšnjega stoletja. Spominjamo se krivic, ki jih je Nato naredil Srbiji in na Kosovu. Zato smo prišli podpret ruski narod v njihovem poštenem boju,« je za ruske medije povedal eden od srbskih prostovoljcev.

Vučić meni, da rusko novačenje njegovih državljanov »ni pošteno« 

Rusija bi morala ustaviti vsa prizadevanja za novačenje Srbov v paravojaško skupino Wagner v Ukrajini, pa se je že odzval srbski predsednik Aleksandar Vučić.

V intervjuju za TV Happy je Vučić dejal, da »ni pošteno« pozivati ​​k novačenju Srbov v vrste ruske paravojaške skupine Wagner v Ukrajini in dodal, da je Srbija edina država v Evropi, ki Rusiji ni uvedla sankcij.

image_alt
Poglejte, s kom se Putin pojavlja v javnosti: Isti ljudje »igrajo« vojne heroje, ranjence, ...(VIDEO)

Vučić je zatrdil, da je takšno sodelovanje v nasprotju s srbskimi zakoni. Srbska zakonodaja namreč  prepoveduje udeležbo srbskih državljanov v spopadih v tujini.

Generalštab oboroženih sil Ukrajine je medtem objavil nove ocene ruskih vojaških izgub. Ocenjuje se, da je doslej umrlo 116.950 ruskih vojakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije