POKOL NA HRVAŠKEM

Srhljivo pričevanje zaposlene v domu smrti: »Zlagala sem zdravila in slišala streljanje. Skrila sem se pod posteljo ...« (VIDEO)

V strelskem napadu v domu za starejše v hrvaškem Daruvarju je danes dopoldan oboroženi moški ubil najmanj šest ljudi, še toliko jih je ranil, je sporočila policija. Napadalca so policisti kmalu po incidentu pridržali v bližnjem lokalu.
Fotografija: Opisala je, kako se je rešila. FOTO: Zaslonski Posnetek Hrt
Odpri galerijo
Opisala je, kako se je rešila. FOTO: Zaslonski Posnetek Hrt

Hrvaška je pretresena ob masakru, ki se je zgodil v domu starejših občanov v Daruvarju, ko je je nekdanji vojaški policisKrešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara začel streljati na ljudi.

Po grozovitem poboju je ena od zaposlenih dala izjavo za medije. Opisala je, kako so rešili njo in druge zaposlene.

»Zlagala sem zdravila in slišala streljanje.​Skrila sem se pod posteljo, šef je pobegnil skozi okno. Ana je le zavpila: 'Bežite, otroci!' Pobegnili sva skozi okno,« je povedala v solzah novinarjem.

Čeprav vidno pretresena, je na vprašanje, kako se počuti, odgovorila, da je v redu. »Samo domov k svojim otrokom želim,« je dejala uslužbenka, ki v napadu k sreči ni bila poškodovana.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić je za HRT potrdil, da bodo varovance - šlo naj bi večinoma za nepokretne osebe - premaknili v drug dom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije