VIKTOR ORBAN

Ste slišali, kaj bo storil Janšev prijatelj, če zmaga on? (VIDEO)

Viktor Orban bo odprl šampanjec.
Fotografija: Z leve: Milan Zver, Viktor Orban in Janez Janša. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Z leve: Milan Zver, Viktor Orban in Janez Janša. FOTO: Blaž Samec, Delo

Če bo Donald Trump ponovno postal predsednik ZDA, bomo odprli šampanjec, je danes ob robu plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta izjavil madžarski premier Viktor Orban. Spregovoril je tudi o prihodnosti Evrope in ocenil, da ta ne bo popolna, dokler ne bodo v EU vstopile države Zahodnega Balkana.

Orban je dodal, da mora biti Evropa pripravljena na to, da si bo republikanski kandidat ob morebitni izvolitvi prizadeval za končanje vojne v Ukrajini še pred januarsko inavguracijo.

»Ukrepal bo takoj - zato kot evropski voditelji ne smemo izgubljati časa,« je poudaril dolgoletni vodja madžarske vlade. Ob tem je ponovil, da si Budimpešta želi prekinitve ognja v Ukrajini, saj da ta v vojni ne more zmagati na bojišču. V luči tega je dodal, da si Madžarska prizadeva, da bi članice EU spremenile strategijo do Ukrajine.

Novinarsko konferenco je sicer na kratko prekinil madžarski opozicijski politik Marton Gyekiczki, ki je v zrak vrgel šop bankovcev in med drugim zakričal: »Za koliko denarja ste izdali svojo domovino, gospod premier?« Varnostniki so ga hitro obvladali, Orban pa je v odzivu pripomnil, da ko en politik drugemu reče, da je zlobnež, to v madžarski kulturi pomeni, da se z njim ne strinja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije