RUSKI ZRAČNI NAPADI

Sto tisoč ljudi v Ukrajini ostalo brez vode in elektrike

Dela, ki bodo zagotovila vnovično oskrbo z električno energijo, že potekajo.
Fotografija: FOTO: Alina Smutko Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Alina Smutko Reuters

Zaradi ruskih zračnih napadov na ukrajinsko regijo Sumi je tam prekinjena oskrba z vodo in elektriko, brez katere je ostalo 100.000 ljudi. Po navedbah ukrajinskih zračnih sil je Rusija ponoči napadla 12 ukrajinskih regij, prestregli naj bi 24 od 32 ruskih izstrelkov. Ukrajina je medtem vnovič napadla rusko regijo Krasnodar.

image_alt
Izredne razmere na Dolenjskem: z lopatami in grabljami nad svetnika

Nacionalno energetsko podjetje Ukrenergo je po izpadu elektrike sporočilo, da dela, ki bodo zagotovila vnovično oskrbo z električno energijo, že potekajo, navaja britanski BBC.

O žrtvah ali škodi napada, ki je ohromil električno omrežje, ne poročajo. V ukrajinski prestolnici Kijev so ostanki drona, ki ga je prestregla zračna obramba, poškodovali stanovanjsko stavbo in vozilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zagorela skladišča goriva

Iz Rusije medtem poročajo o novih napadih v južni regiji Krasnodar, kjer so v dveh okrožjih ostanki ukrajinskih dronov poškodovali več skladišč goriva, ki so zagorela. V ukrajinskem napadu je bil po navedbah lokalnih oblasti poškodovan tudi radijski oddajnik v bližini mesta Jejsk.

image_alt
Po nesreči v križišču Šmartinske in Kajuhove ceste skušajo ugotoviti, kdo je prevozil rdečo luč

Kijev je v zadnjih mesecih večkrat ciljal ruska skladišča goriva in transportna vozlišča, da bi tako logistično oviral Rusijo pri njenih napadih na Ukrajino, piše dpa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije