POSKUS ATENTATA

Streljanje na Trumpa! Krogla ga je zadela, odpeljali so ga v bolnišnico (VIDEO)

V incidentu so ubili napadalca, poleg njega pa je umrla še ena oseba, dve sta bili huje ranjeni.
Fotografija: Donalda Trumpa je atentator zadel v uho. FOTO: Rebecca Droke Afp
Odpri galerijo
Donalda Trumpa je atentator zadel v uho. FOTO: Rebecca Droke Afp

Bivši predsednik ZDA Donald Trump je preživel poskus atentata potem, ko so na njegovem političnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji odjeknili streli. V incidentu so ubili napadalca, a njegovega imena še niso razkrili, šlo pa naj bi za osamljenega strelca. Po poročanju New York Timesa je atentator 20-letni Thomas Matthew Crooks.

Poleg napadalca je umrla še ena oseba, dve sta bili huje ranjeni.

»To noč se je zgodil poskus atentata na nekdanjega predsednika Trumpa,« je dejal predstavnik FBI Kevin Rojek na novinarski konferenci.

Predstavniki tajne službe in FBI so na skupni novinarski konferenci v podeželskem kraju Butler v Pensilvaniji povedali, da še niso pripravljeni razkriti podrobnosti o atentatorju ali njegovem motivu, ker preiskava še poteka. Povedali pa so, da ni dokazov, da bi šlo za kaj drugega kot osamljenega strelca.

FOTO: Rebecca Droke Afp
FOTO: Rebecca Droke Afp

»Ni razloga za to, da bi verjeli, da še obstaja kakršna koli nevarnost,« je dejal predstavnik pensilvanijske policije.

Atentator naj bi bil mlajši moški

Ameriške televizije na podlagi neimenovanih policijskih virov poročajo, da je bil atentator, ki so ga pokončali pripadniki tajne službe, mlajši moški star okrog 20 let. Streljal je s strehe poslopja blizu zborovanja in izven zavarovanega območja.

Krogla je Trumpu oplazila uho, poškodovanca pa so odpeljali v bolnišnico. Njegova kampanja je nato sporočila, da je z njim vse v redu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije