KAJ SE DOGAJA?

Strmoglavila tri letala, vzrok nesreče še ni znan: umrle tri osebe

Trije ljudje v Nemčiji so bili v soboto ubiti v dveh ločenih letalskih nesrečah.
Fotografija: FOTO: Mike Labrum Unsplash
Odpri galerijo
FOTO: Mike Labrum Unsplash

V okrožju Soest v Severnem Porenju-Vestfaliji je majhno letalo strmoglavilo takoj po vzletu z letališča v Bad Sassendorfu, je povedal tiskovni predstavnik policije. Dve osebi sta umrli v nesreči, ki se je zgodila na srečanju pilotov na manjšem letališču.

Vzrok nesreče še ni znan

Letalo je strmoglavilo na bližnje polje. Priče so prihitele na kraj nesreče in nudile prvo pomoč, je povedal tiskovni predstavnik policije.

Pred tem je manjše letalo strmoglavilo v grmovje v Gütersloh-Spexardu južno od Bielefelda. Pilot je bil edini potnik in je v nesreči umrl, je sporočila policija. Dvokrilno letalo je zjutraj vzletelo iz pristanišča Westfalice in je bilo na poti v Sauerland. Kaj je povzročilo nesrečo, ni jasno.

V severnem Hessnu pa sta bila dva moška poškodovana po strmoglavljenju lahkega letala kmalu po vzletu z letališča Korbach. Kasselska policija je sporočila, da enomotorno letalo Piper ni doseglo zadostne višine in je strmoglavilo blizu vzletišča. Tudi pri tej nesreči ni še jasno, kaj je povzročilo nesrečo, so navedli nemški mediji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije