APOKALIPSA?

Tega so se bali vsi: Ukrajina prvič z zahodnim orožjem napadla rusko ozemlje, Moskva zagrozila s totalno vojno (VIDEO)

Dmitrij Medvedjev je že zagrozil, da se lahko ta konflikt sprevrže v vsesplošno vojno.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sergei Bobylyov Afp
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sergei Bobylyov Afp

Ukrajinske sile trdijo, da so z orožjem, ki ga je dobavil Zahod, uspešno zadele ruski raketni sistem S-300 na ruskem ozemlju v Belgorodu.

»Gorelo je čudovito. To je ruski S-300. Na ruskem ozemlju. Prve dni po dovoljenju za uporabo zahodnega orožja na sovražnem ozemlju,« je na družabnem omrežju objavila ministrica ukrajinske vlade Irina Vereshchuk.

To se je zgodilo le nekaj dni po tem, ko je ameriški predsednik Joe Biden dal Ukrajini dovoljenje za izvedbo omejenih napadov okoli Harkova. A CNN ob tem dodaja, da še ni povsem jasno, ali je bilo orožje, ki so ga Ukrajinci uporabili v napadu na rusko ozemlje, dostavljeno iz ZDA.

Spor bi lahko prerasel v vsesplošno vojno!

Namestnik predsednika ruskega varnostnega sveta in nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je nedavno po napovedi, da bodo zahodne države dovolile uporabo svojega orožja za ciljanje tarč v Rusiji, dejal, da Moskva ne blefira, ko govori o možnosti uporabe taktičnega jedrskega orožja proti Ukrajini in posvaril, da bi lahko konflikt Moskve z Zahodom prerasel v vsesplošno vojno.

image_alt
»Vojna v Ukrajini se bo stopnjevala! Putin bi lahko kmalu napadel to veliko državo«

Napad ukrajinskih sil na rusko ozemlje z orožjem, ki ga je dobavil Zahod, bi lahko pomenil novo poglavje v vojni. Ukrajina je namreč do zdaj z raketami Storm Shadow, ki jih je zagotovila Velika Britanija, napadla Ruse le na ozemlju Krima, ki so si ga priključili leta 2014.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije