OZON
To morate videti: za predjed postrežejo ocvrt zrak
Cvrtje iz moke tapioka prepihavajo z ozonom. Gostje ga dobijo zastonj, za dobrodošlico.
Odpri galerijo
CASTELFRANCO VENETO – V italijanskem mestu Castelfranco Veneto je restavracija, ki je pritegnila pozornost svetovne javnosti, potem ko je na jedilnik uvrstila ocvrt zrak. Glavni kuhar restavracije Feva je povedal, da je želel s to jedjo ujeti bistvo sedenja na prostem in dihanja svežega zraka. Ne preseneča, da je kreacijo imenoval kar aria fritta oziroma ocvrt zrak. Nicola Dinato priznava, da je ime nekoliko zavajajoče, saj gre za cvrtje iz moke tapioka, ki jo najprej spečejo, nato pa ocvrejo v vročem olju. Je pa res, da je pri pripravi vpleten tudi zrak oziroma njegov manj priljubljeni del – ozon.
Potem ko tapioko spečejo in ocvrejo, jo za deset minut prepihavajo z ozonom, kar daje jedi prav poseben vonj. Na koncu ocvrt zrak postavijo na posteljico iz sladkorne pene, ki naj bi goste restavracije spominjala na oblake.
V zadnjem mesecu se je novica o nenavadni jedi pojavila v skoraj vsaki pomembnejši kulinarični reviji. Spremljala jo je informacija, da je treba za eno porcijo odšteti nekaj manj kot 30 evrov. Pozneje se je oglasil uslužbenec iz restavracije in ta podatek zanikal.
Povedal je, da ocvrt zrak brezplačno postrežejo gostom kot dobrodošlico. »Vedno ga serviram kot predjed, saj želimo goste spomniti, da je treba življenje obogatiti z novimi izkušnjami,« je ponosen Nicola.
Potem ko tapioko spečejo in ocvrejo, jo za deset minut prepihavajo z ozonom, kar daje jedi prav poseben vonj. Na koncu ocvrt zrak postavijo na posteljico iz sladkorne pene, ki naj bi goste restavracije spominjala na oblake.
V zadnjem mesecu se je novica o nenavadni jedi pojavila v skoraj vsaki pomembnejši kulinarični reviji. Spremljala jo je informacija, da je treba za eno porcijo odšteti nekaj manj kot 30 evrov. Pozneje se je oglasil uslužbenec iz restavracije in ta podatek zanikal.
30 evrov bomo obdržali v denarnici.
Povedal je, da ocvrt zrak brezplačno postrežejo gostom kot dobrodošlico. »Vedno ga serviram kot predjed, saj želimo goste spomniti, da je treba življenje obogatiti z novimi izkušnjami,« je ponosen Nicola.