VOLITVE V ZDA

Trump: Če izgubim te volitve, leta 2028 ne bom kandidiral

To je sicer dejal že pred volitvami leta 2020, ki jih je izgubil proti Joeju Bidnu, ampak tega poraza ne priznava.
Fotografija: Donald Trump. FOTO: Anna Moneymaker Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Donald Trump. FOTO: Anna Moneymaker Getty Images Via Afp

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v nedeljo izjavil, da se v primeru poraza na volitvah 5. novembra ne bo več potegoval za predsednika ZDA, poročajo ameriški mediji. Trump se tokrat že tretjič poteguje za položaj predsednika ZDA.

»Ne, ne bom. Mislim, da bo to to. Upajmo, da bom uspešen,« je 78-letni Trump odgovoril na vprašanje v nedeljski oddaji Full Measure televizije Sinclair.

To je sicer dejal že pred volitvami leta 2020, ki jih je izgubil proti demokratu Joeju Bidnu, ampak tega poraza ne priznava in trdi, da so mu zmago ukradli s prevarami. Zaradi prizadevanja za razveljavitev izida volitev se je tudi znašel pred sodiščem.

Harrisova zbrala veliko več

Tokrat se meri z demokratsko podpredsednico ZDA Kamalo Harris, ki je prevzela vodstvo v anketah na nacionalni ravni, vendar pa so rezultati anket v ključnih državah, ki bodo odločale o zmagovalcu volitev, še naprej izjemno izenačeni.

Zvezna volilna komisija (FEC) poroča, da je Harrisova avgusta za svojo kampanjo zbrala okrog 189 milijonov dolarjev, Trump pa le okrog 44 milijonov.

Kamala Harris. FOTO: Kena Betancur Afp
Kamala Harris. FOTO: Kena Betancur Afp

Televizija NBC poroča, da ima kampanja demokratske kandidatke izjemno dobro organizirano delo na terenu, kjer prostovoljci trkajo na vrata neodločenih volivcev in jih prepričujejo o podpori, Trump pa zaostaja oziroma kampanje prostovoljcev na terenu skoraj nima. Posveča se svojim zborovanjem, kjer obljublja največje deportacije v zgodovini ZDA.

59-letna Harrisova je sprejela ponudbo televizije CNN za drugo soočenje s Trumpom, ta pa je to najprej zavrnil, kasneje pa dejal, da si bo morda premislil, odvisno od tega, kako se bo počutil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije