LIKVIDIRAN?

Ubit sin Osame bin Ladna, »prestolonaslednik teme«

Kje in kako naj bi umrl, ni znano.
Fotografija: Dobrih osem let po smrti Osame bin Ladna naj bi bil mrtev tudi njegov »prestolonaslednik«. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Dobrih osem let po smrti Osame bin Ladna naj bi bil mrtev tudi njegov »prestolonaslednik«. FOTO: Youtube

WASHINGTON – ZDA naj bi prejele obveščevalne podatke, da je sin Osame bin Ladna in prestolonaslednik njegovega terorističnega imperija Hamza bin Laden mrtev.

Kako naj bi Hamza (30) umrl, ni znano, umrl pa naj bi pred marcem v zadnjih dveh letih, čeprav je informacija o njegovi smrti po poročanju ameriških medijev prišla na dan šele zdaj, nekaj mesecev zatem, ko je ameriško zunanje ministrstvo ponudilo milijon dolarjev nagrade za mladega bin Ladna. Pri njegovi smrti naj bi vlogo igrale tudi ameriške oblasti, a ni znano, kakšno.

Hamza je po informacijah ameriških oblasti gojil ambicije, da bi nadaljeval teroristični imperij, ki ga je zgradil njegov oče, ter naj bi svoje privržence pozival k napadom na ZDA. Poročen je bil s hčerko Abdulaha Ahmeda Abdulaha, enega izmed glavnih voditeljev mednarodne teroristične mreže Al Kaida, ki je bil obsojen zaradi napadov na ameriški ambasadi v Tanzaniji in Keniji leta 1998.
Hamza bin Laden je bil eden izmed 23 otrok, ki jih je imel Osama bin Laden s petimi ženskami. FOTO: Cia
Hamza bin Laden je bil eden izmed 23 otrok, ki jih je imel Osama bin Laden s petimi ženskami. FOTO: Cia

Marca letos je Savdska Arabija, kjer naj bi bil Hamza rojen leta 1989, sporočila, da so mu odvzeli državljanstvo. Kje se je »prestolonaslednik teme« nahajal, ni bilo znano, ugibalo se je, da je ali v Pakistanu, Afganistanu, Siriji ali Iranu.

Njegov oče Osma bin Laden, ki je bil zaradi svoje vloge pri izvedbi terorističnih napadov na ZDA 11. septembra 2001, najbolj iskan človek na svetu, je umrl 2. maja 2011, ko so ga likvidirali ameriški specialci v Pakistanu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije