NA DELU SABOTERJI

Ukrajina razstrelila glavno železniško povezavo med Rusijo in Kitajsko

Kijevski saboterji napadajo globoko v sovražnem ozemlju, ruski mediji pa poročajo, da oblasti to preiskujejo kot teroristični napad.
Fotografija: Ukrajinska varnostna služba napada ni javno potrdila. Fotografija je simbolična. FOTO: Lehtikuva Via Reuters
Odpri galerijo
Ukrajinska varnostna služba napada ni javno potrdila. Fotografija je simbolična. FOTO: Lehtikuva Via Reuters

Ukrajinska varnostna služba je razstrelila železniško povezavo med Rusijo in Kitajsko. Prokremeljski mediji so poročali, da gre za primer terorističnega napada, piše Politico.

Povzročili so več eksplozij v predoru Severomuysky na relaciji Baikal–Amur v Burjatiji, ki se nahaja približno 6000 kilometrov vzhodno od Ukrajine, je povedal visok ukrajinski uradnik, ki je neposredno poznal operacijo.

»To je edina resna železniška povezava med Rusko federacijo in Kitajsko. In trenutno je ta pot, ki jo Rusija uporablja tudi za vojaške dobave, ohromljena,« je dejal uradnik.

Med premikanjem tovornega vlaka v predoru so se sprožile štiri eksplozivne naprave. »Zdaj (ruska) zvezna varnostna služba deluje na kraju samem, železničarji neuspešno poskušajo zmanjšati posledice posebne operacije SBU,« je dodal ukrajinski uradnik.

image_alt
Nad Evropo bi se lahko zgrnil temen oblak, kakršnega nismo videli od leta 1939

image_alt
Pogajanja v tišini: Kaj bi Ukrajina lahko prepustila Putinu?

Vlak so ustavili

Ukrajinska varnostna služba napada ni javno potrdila. Rusija prav tako zaenkrat ni potrdila sabotaže.

»Na odseku Itikit–Okusykan v Burjatiji je osebje lokomotive tovornega vlaka med vožnjo skozi predor opazilo dim iz enega od rezervoarjev dizelskega goriva. Vlak so ustavili, iz bližnjih mest so na pomoč poslali dva gasilska vozila.

Vožnja vlakov ni bila prekinjena, organizirana je bila vzdolž obvoznega odseka z rahlim podaljšanjem potovalnega časa,« je sporočila ruska državna železniška družba RZHD, ki jo povzema politico.eu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije