VPRAŠAL JAVNOST

Uporabniki twitterja izglasovali, naj Musk odide. Bo držal besedo?

V anketi je sodelovalo več kot 17 milijonov ljudi.
Fotografija: Elon Musk. FOTO: Dado Ruvic, Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk. FOTO: Dado Ruvic, Reuters

Uporabniki twitterja so v ponedeljkovi anketi, v kateri je lastnik podjetja Elon Musk vprašal, ali naj ostane izvršni direktor ali ne, izglasovali njegov odhod s položaja. Musk se na izid glasovanja še ni odzval, saj vztrajno molči. Pred tem je sicer obljubil, da bo izid ankete spoštoval, poroča CNN.

Anketa Elona Muska je razkrila, da je 57,5 odstotka od več kot 17 milijonov sodelujočih podprlo njegov odstop s položaja izvršnega direktorja. Za zdaj še ni jasno, ali bo Musk predal vsakodnevno vodenje podjetja in kdaj bi se to lahko zgodilo.

V razpravah z uporabniki po objavi ankete je sicer zatrdil, da nima v mislih nobenega naslednika, in ponovno opozoril, da bi platforma lahko šla v stečaj. »Vprašanje ni najti novega izvršnega direktorja, vprašanje je najti takšnega izvršnega direktorja, ki lahko Twitter ohrani pri življenju. Nihče, ki bi to lahko storil, si ne želi prevzeti tega položaja,« je zapisal. 

Vladavina milijarderja na čelu Twitterja je bila od njegovega oktobrskega prevzema podjetja dokaj burna. V tem času je namreč odpustil več kot polovico zaposlenih, odstavil celoten upravni odbor, ponovno odprl račune nekaterih skrajnežev ter zaprl račune več medijev in novinarjev.

Analitiki medtem opozarjajo tudi na to, da je cena delnic Muskovega podjetja Tesla od prevzema Twitterja upadla za tretjino. »Težko je prezreti številke, odkar se je posel s Twitterjem zaključil,« je dejal investicijski strokovnjak Gary Black in dodal, da upravni odbor Tesle zdaj najverjetneje pritiska na Muska, naj opusti vodenje Twitterja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije