ISLAMSKI SKRAJNEŽI

V Avstriji v zvezi z načrtovanim napadom na koncertu Taylor Swift aretirali še Iračana

Iračan naj bi 6. avgusta prisegel zvestobo skrajni skupini Islamska država.
Fotografija: Oder na stadionu so že pospravili. FOTO: Alex Halada Afp
Odpri galerijo
Oder na stadionu so že pospravili. FOTO: Alex Halada Afp

V Avstriji so prijeli še enega osumljenega načrtovanja napada na koncertu ameriške pop zvezdnice Taylor Swift na Dunaju, je danes na novinarski konferenci povedal avstrijski notranji minister Gerhard Karner. Pojasnil je, da gre za 18-letnega državljana Iraka, aretirali pa so ga v četrtek zvečer na Dunaju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

image_alt
Napad na Dunaju naj bi načrtoval najstnik hrvaških korenin

Po ministrovih besedah prihaja aretirani iz kroga 19-letnega glavnega osumljenca za načrtovanje napada, ki ga je policija prijela v sredo. Iračan naj bi 6. avgusta prisegel zvestobo skrajni skupini Islamska država.

19-letni glavni osumljenec in 17-letni morebitni sostorilec, ki so ga v sredo prijeli na Dunaju, sta v priporu. Intenzivno zaslišujejo tudi 15-letnika, ki je naveden kot priča, je povedal Karner.

Eden priznal krivdo

Medtem ko je 19-letnik priznal, da je načrtoval napad na koncertu ameriške pevke, 17-letnik še vedno noče pričati. Obtožnica ju bremeni sodelovanja v skupini Islamska država ter zastopanja njenih ciljev.

Stojnice za prodajo majic so postavili še pred aretacijami. FOTO: Alex Halada Afp
Stojnice za prodajo majic so postavili še pred aretacijami. FOTO: Alex Halada Afp

Oba so v četrtek prepeljali v preiskovalni pripor Wiener Neustadt. Dvojico še vedno preiskujejo zaradi terorističnega združevanja in kriminalne organizacije, je sporočila tiskovna predstavnica državnega tožilstva.

image_alt
Po odpovedi koncertov Taylor Swift: Tiffany ostala brez denarja in hudo razočarana

19-letnik naj bi načrtoval samomorilski napad na enega od treh koncertov Taylor Swift, ki so bili od četrtka do sobote predvideni na Dunaju, in sicer je nameraval v četrtek ali petek z avtomobilom zapeljati v množico oboževalcev pevke pred stadionom Ernst Happel. Pri sebi je že imel tekoče eksplozivno sredstvo, ki ga je izdelal sam, še poroča APA.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije