VREME

V BiH padel prvi sneg (VIDEO)

Zaradi obilnih padavin se ta konec tedna v Evropi države pripravljajo na poplave in druge vremenske nevšečnosti. Izdana so številna vremenska opozorila.
Fotografija: FOTO: Prestige Jakorina
Odpri galerijo
FOTO: Prestige Jakorina

Več srednjeevropskih držav se zaradi obilnih padavin ta konec tedna pripravlja na poplave in druge vremenske nevšečnosti, izdali so številna vremenska opozorila. Zlasti na Češkem in Poljskem pričakujejo obilne padavine, ki bodo lahko vplivale tudi na vodostaje na Slovaškem in v Nemčiji. Na posledice deževja se pripravljajo tudi na Madžarskem in v Avstriji, kjer je ponekod zapadel tudi sneg.

image_alt
Čaka nas kaotičen konec tedna: Evropa se pripravlja na rekordne poplave!

Tudi v BiH je sinoči na planinah Bjelašnica, Jahorina in Vlašić zapadel prvi sneg. Do jutra se je obdržal le na Jahorini, kažejo spletne kamere. Po napovedih Federalnega hidrometeorološkega zavoda bo danes v BiH pretežno oblačno vreme. V Hercegovini se bo čez dan prehodno zjasnilo. V jutranjih urah se pričakuje dež po vsej državi, na planinah pa je možen tudi rahel sneg. Čez dan bo v Bosni občasno rahlo deževalo. Veter bo šibak do zmeren zahodni in severozahodni. Jutranje temperature bodo od 5 do 11 stopinj, na jugu do 14, dnevne temperature pa bodo v Bosni od 8 do 14, v Hercegovini pa od 16 do 22 stopinj.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije