HUDO NEURJE

V poplavljeni hiši našli devet mrtvih

Med najhuje prizadetimi je Veneto na severu Italije. Reka Pad je zaradi padavin narasla za dva metra in pol.
Fotografija: Tudi ob morju je ujma povzročila pravo katastrofo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi ob morju je ujma povzročila pravo katastrofo. FOTO: Reuters

PALERMO – Vreme je ves minuli teden povzročalo težave po vsej Evropi, predvsem v Italiji. Po vsej državi so pustošila huda neurja z močnim dežjem, v katerih je umrlo skupaj že 27 ljudi. Zaradi stalnega slabega vremena je gmotno škodo težko oceniti, je pa velikanska. Med najhuje prizadetimi je dežela Veneto na severu Italije, kjer so posamezni deli popolnoma opustošeni zaradi deroče vode in zemeljskih plazov.


Mnogo vasi je ostalo brez elektrike in cest, saj jih je odneslo. Benetke so bile poplavljene, reka Pad je zaradi obilnih padavin narasla za kar dva metra in pol. V pristaniščih je naraslo morje naredilo pravo razdejanje, med uničenimi plovili je tudi jahta nekdanjega predsednika Silvia Berlusconija. Pokrajino je včeraj obiskal italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Vasico Casteldaccia blizu Palerma je opustošilo neurje. FOTO: AFP
Vasico Casteldaccia blizu Palerma je opustošilo neurje. FOTO: AFP

V noči na nedeljo pa se je razbesnelo hudo neurje še na jugu Italije, na Siciliji, kjer je umrlo deset ljudi, enega še pogrešajo. Največ žrtev je zahtevala narasla reka blizu Palerma, kjer so potapljači v noči na nedeljo iz poplavljene hiše potegnili devet trupel. Nesreča se je zgodila v kraju Casteldaccia nedaleč od Palerma, kjer je zaradi obilnega deževja hitro narasla tamkajšnja reka. Žrtve so člani dveh družin, med njimi tudi otroci, stari med tri in 15 let. Župan Casteldaccie Giovanni Di Giacinto je poudaril, da gre za veliko tragedijo. Deseto smrtno žrtev je neurje zahtevalo v kraju Vicari. V mestu Corleone pa pogrešajo enega človeka.

Reševalne ekipe že ves teden poskušajo očistiti ceste in poplavljena območja, vendar jim delo otežuje slabo vreme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije