POČILA JE CEV

V Splitu spet razlite fekalije

V bližini plaže Firule je počila cev, pristojni se ubadajo z birokracijo. Pozor, hodite po izločkih, oznanjajo napisi na znani ulici.
Fotografija: Del Splita v teh dneh ni najbolj privlačno dišeč. FOTO: Xbrchx/Getty Images
Odpri galerijo
Del Splita v teh dneh ni najbolj privlačno dišeč. FOTO: Xbrchx/Getty Images

»Pozor, hodite po fekalijah,« se glasi eden od napisov, ki jih lahko vidite na znani splitski ulici Uvala Zenta, na kateri je tudi sloviti lokal Kalafatić, navaja spletni portal Slobodna Dalmacija.

Na steni je tudi sporočilo ekološke agencije Sunce, ki navaja, da je počila cev v cevovodu v bližini bazena, katerega upravitelj je javni športni zavod Javna ustanova Športski objekti (JUŠO). Za popravilo je odgovorno mesto, ne služba za vodovod in kanalizacijo. Slednji trdijo, da bodo popravili cevi, a da jim morajo iz javnega zavoda najprej poslati naročilnico za izvajanje del.

Opozorila, ki vznemirjajo mimoidoče. FOTO: Osebni Arhiv bralca/Slobodna Dalmacija
Opozorila, ki vznemirjajo mimoidoče. FOTO: Osebni Arhiv bralca/Slobodna Dalmacija

Služba za vodovod in kanalizacijo je po navedbah na sporočilu, prilepljenem na zid ob ulici, ki pelje tudi proti priljubljeni plaži Firule, že poklicala javni zavod, v katerega pristojnosti je popravilo, ter razložila, kaj potrebuje, da bi začeli delati. Dopis prosi krajane, naj bodo potrpežljivi in naj dajo pristojnim čas, da težavo rešijo. Vseeno pa jih prosijo, da jim, ko se bo popravilo začelo, to čim prej sporočijo, saj bodo, če sanacije ne bo, ukrepali.

Največje dalmatinsko mesto se z izlivanjem fekalij sooča skoraj vsako leto, pogosto je zaradi težav s kanalizacijo onesnaženo tudi morje na kopališčih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije