ALI STE VEDELI?

Večina to vrže v smeti, v Nemčiji pa 15 kosov po 10 evrov: »Tega imam poln kamion, milijonar sem«

Večina ljudi meče koruzne storže v smeti, v Nemčiji pa jih prodajajo na tržnicah za veliko denarja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec 

Posnetek, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, je šokiral Balkan. Uporabnik družbenega omrežja X je objavil videoposnetek, ki prikazuje prodajo koruznih storžev na tržnici v Nemčiji, na katerih ni jedrc, temveč so posušena. Nikomur ni bilo jasno, zakaj se prodajajo, še večji šok pa je povzročilo dejstvo, da 15 kosov stane kar 10 evrov oziroma s popustom osem.

»V Nemčiji prodajajo ostanke koruznih storžev. Komiljka, ali kocanjka, ali čutka, kot ji rečejo na Balkanu. Okoli 15 kosov po 8 evrov,« je moški zapisal v svojem zapisu na družbenem omrežju X. Pod objavo se je usul plaz komentarjev.

»Za kaj, za kurilnico? Malo predrago za to«, »Par kosov po 10 evrov, uf«, »Tega imam v vasi skoraj poln kamion, sploh nisem vedel, da sem milijonar«, »Super je za vžig«, »Joj, daj, da končno zažgem,« so bili le nekateri komentarji.

Čeprav je na embalaži razvidno, da se suhi bati uporabljajo za vžig, se je marsikdo spraševal, čemu so namenjeni, zato je en uporabnik X-a pojasnil, da imajo več namenov. »Uporabljajo se za tesnjenje balonov in steklenic za žganje kot zamašek, kurjenje ognja, žara, najboljši so za peko jagnjetine na ražnju, namesto krtače za ribanje, v stranišču, ob strganju se kosmiči zvijejo kot cigare.«

Z zaganjalnikom za ogenj iz koruznih storžev lahko zakurite ogenj v samo nekaj minutah. Preprosto postavite storž koruze v žar, ga prižgite na vrhu, dodajte več drv ali oglja in v trenutku lahko uživate v plamenih. Storž ima posebno dolg čas gorenja, do 12 minut, primeren je tudi kot vžigalnik za kamin, poroča mondo.rs.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije