TO BO ŠE ZABAVNO

Vplivnež, ki je postal evroposlanec, se že hvali, kakšno plačo bo imel vsak mesec (VIDEO)

Več kot očitno bo ciprski vplivnež poskrbel za promocijo evropskega parlamenta na družabnih omrežjih.
Fotografija: Ciprski vplivnež in evroposlanec Fidias Panayiotou  FOTO: Yiannis Kourtoglou Reuters
Odpri galerijo
Ciprski vplivnež in evroposlanec Fidias Panayiotou  FOTO: Yiannis Kourtoglou Reuters

Na nedavnih volitvah za evropski parlament je bil med evroposlance izvoljen tudi vplivnež Fidias Panayiotou, ki na družabnih omrežjih že poroča o dogajanju v Bruslju. S posnetkom, na katerem je razkril, kakšna je njegova plača in kakšne ugodnosti uživa, je na svoje sledilce provokativno naslovil vprašanje, ali mislijo, da so evroposlanci plačani preveč ali premalo.

Kaj je Fidias razkril? Povedal je, da vsak mesec prejme osem tisoč plače in še dodatnih 350 evrov za vsak dan, ko se prikaže v Evropskem parlamentu. 30 tisoč evrov ima za plače asistentov, pet tisočakov na mesec pa prejme za najem pisarne. Dodatno prejme še štiri tisoč evrov za promocijo svojega dela in deset tisoč evrov za sprejeme ljudi, ki ih zanima, kako poteka delo v evropskem parlamentu.

Povedal je še, da mu je za prevažanje po Bruslju na voljo šofer, krite pa ima tudi stroške za letalsko vozovnico v poslovnem razredu od Bruslja do domače države.

Ti zneski sicer niso nič novega, a je vse skupaj seveda slišati nekoliko drugače, ko se s tem pohvali evropski poslanec. Če sklepamo po njegovih zadnjih objavah, pa bo Fidias res dobro poskrbel za promocijo evropskega parlamenta na družabnih omrežjih. V enem izmed videov je razkril, da je prvi, ki ga je najel njegov najboljši prijatelj, ki je pravzaprav bil njegov srednješolski učitelj. »Najel sem ga, da mi svetuje kot mlademu nezrelemu politiku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije