GOREČI BALKAN

Zahodni Balkan pustošijo požari, gasiti pomaga tudi Slovenija

V BiH so hiše pred ognjem branili pri Mostarju, v Srbiji pa so v četrtek omejili požar, ki se je razširil iz Severne Makedonije.
Fotografija: Požar, ki se je iz Makarske razširil proti Podgori. FOTO: Ivo Ravlic Cropix
Odpri galerijo
Požar, ki se je iz Makarske razširil proti Podgori. FOTO: Ivo Ravlic Cropix

Po Zahodnem Balkanu se spopadajo s številnimi požari. V Črni gori je aktivnih več požarov, tudi na območju Podgorice, a hiše niso ogrožene. V BiH so hiše pred ognjem branili pri Mostarju, v Srbiji pa so v četrtek omejili požar, ki se je razširil iz Severne Makedonije, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na območju črnogorske prestolnice sta bila davi aktivna dva požara, nobena od hiš pa ni ogrožena, je po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina povedal poveljnik podgoriške službe za zaščito in reševanje Zdravko Blečić.

image_alt
Hči člana HDZ pobesnela nad gasilci na javni televiziji: »Naj crkne, spaka zabita«

Pojasnil je, da so gasilci v zadnjih 24 urah opravili 36 intervencij na območju Podgorice in v okoliških krajih, kjer pa požari niso več aktivni.

V četrtek popoldne je izbruhnil tudi požar pri Mostarju v Bosni in Hercegovini, kjer so gasilci branili hiše pred ognjem na treh lokacijah.

Ogenj pod nadzorom

Požari so še vedno aktivni, a so pod nadzorom in ne ogrožajo več hiš, danes poroča tiskovna agencija Federacije BiH Fena.

Požar nad Podgoro. FOTO: Zvonimir Barisin/Pixsell
Požar nad Podgoro. FOTO: Zvonimir Barisin/Pixsell

Na jugovzhodu Srbije so gasilci po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug medtem omejili požar v Kozjaku, kamor se je razširil iz Severne Makedonije. Prav tako je pod nadzorom požar pri Boru na vzhodu države.

image_alt
Dalmacija v ognju! Slovenska agencija sporoča, kako je z našimi turisti (FOTO in VIDEO)

V Severni Makedoniji je bilo v četrtek aktivnih deset od 20 gozdnih požarov, je po poročanju makedonske tiskovne agencije Mia dejal direktor makedonskega kriznega centra Stojanče Angelov.

Na območju te države je bilo v začetku tedna aktivnih več kot 30 gozdnih požarov, ogenj pa je zajel tudi več vasi. En moški je umrl.

Severni Makedoniji pri gašenju znova pomaga tudi Slovenija, ki je tja v četrtek napotila helikopter Slovenske vojske s posadko. Tam bo ostal predvidoma pet dni.

image_alt
Župan Čobrnić zaradi požara v težavah, njegovo vozilo popolnoma zgorelo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije