MOČNO NEURJE

Zaradi hudih poplav iz Dalmacije prihajajo dramatični posnetki (VIDEO)

V nekaj več kot eni uri je v Podgori padla ogromna količina dežja, na terenu so vse razpoložljive gasilske enote.
Fotografija: Tako je bilo v Podgori FOTO: zaslonska slika/X
Odpri galerijo
Tako je bilo v Podgori FOTO: zaslonska slika/X

Dalmacijo je danes popoldne zajelo močno neurje. V Podgori na Makarski rivieri je voda zalila ulice in vdrla v številne hiše in objekte, poročajo hrvaški mediji. Poplavljenih je na desetine kleti ter gostinskih in trgovskih lokalov.

V nekaj več kot eni uri je v Podgori padla ogromna količina dežja, na terenu so vse razpoložljive gasilske enote, saj so hudourniki poplavili ulice, dvorišča, kleti in sprehajalne poti. Obilne padavine, ki so popoldne padle na gorovje Biokovo, so se v hudournikih stekale po pobočjih proti morju in nosile vse pred seboj, poroča Slobodna Dalmacija.

Po neuradnih informacijah so hudourniki v morje odnesli več avtomobilov. Zemeljski plaz se je sprožil tudi v Gornji Podgori. Uprava za civilno zaščito je sporočila, da je brez elektrike ostalo 3000 uporabnikov na območju vzhodnega dela Podgore do Drvenika.

Zelo hudo tudi v BiH

BiH so v petek prizadele hude poplave in zemeljski plazovi. Po zadnjih uradnih podatkih je umrlo najmanj 13 ljudi, več jih še pogrešajo, je za STA potrdil tiskovni predstavnik hercegovsko-neretvanskega kantona Darko Juka. Sprva so mediji v BiH poročali o več kot 20 umrlih, pri čemer so se sklicevali na uradne podatke. Juka je pojasnil, da je »v kaotičnem stanju« prišlo do napake pri evidentiranju. Iste smrtne žrtve je namreč po njegovih besedah prijavljalo več služb, ki so bile na terenu, te številke pa so nato prišle v skupno evidenco.

image_alt
Pretresljiva izpoved Bosanca, ki je zaradi poplave izgubil sina: bil je za njim, nato pa tragedija (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije