RECEPT

Ajdovi žganci

Moka ni le za kruh in peciva, iz ajdove ali koruzne pripravimo odlične žgance ali štruklje.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Žganci so odlična zimska jed, ki se prileže k jedem na žlico, koruzne postrežemo z golažem ali obaro, ajdove s kislim zeljem, če je zraven še kakšna klobasa, pečenica ali krvavica, toliko bolje. Danes smo navajeni na instant žgance, koruzna polenta denimo je skuhana v nekaj minutah, za prave ajdove žgance pa potrebujemo nekoliko več časa, vsaj pol ure.

Podoben je postopek za pripravo štrukljev, le da v tem primeru moko samo poparimo, dodamo ustrezne sestavine in zamesimo v gladko testo. Dodamo še nadev, primerno zvijemo in skuhamo v slanem kropu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije