RECEPT
Ananas s škampi
Tik pred začetkom sezone žara ponujamo namig za eksotično nabodalo s pridihom morja in južnega sadja.
Odpri galerijo
Preden začnemo uživati domače sezonsko sadje, si privoščimo južno, ki ga lahko pripravimo tudi v nekoliko nenavadnih jedeh. Sladki ananas je zelo okusen, če ga na hitro popečemo ali flambiramo in ponudimo s sladoledom.
Kombiniramo ga lahko z mesom ali morskimi sadeži, na primer v mešanih nabodalih, ki jih spečemo na žaru, preden se začne sezona, pa kar v ponvi. Seveda je odličen svež, sam ali v družbi drugih, v sadnih pa tudi v pisanih zelenjavnih solatah. Dodamo ga lahko k mesnim jedem, za dekoracijo in popestritev okusa. Če na policah v trgovini ne najdemo svežega ananasa, bo dober tisti iz konzerve.
Za 4 osebe:
500 g škampovih repkov
500 g svežega ananasa
2 zeleni papriki
1 rdeča čebula
oljčno olje
1 limona
Ananas in čebulo olupimo, papriko operemo in očistimo semen. Vse sestavine narežemo na približno enako velike koščke. Na lesene paličice za ražnjiče izmenično nabadamo škampe ter koščke paprike, čebule in ananasa. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo na žaru ali v ponvi, na vsaki strani nekaj minut. Pokapljamo z limonovim sokom in takoj postrežemo. Zraven se poda sveža solata, za lačne pa še kos kruha ali pečen mladi krompir.
500 g škampovih repkov
500 g svežega ananasa
2 zeleni papriki
1 rdeča čebula
oljčno olje
1 limona
Ananas in čebulo olupimo, papriko operemo in očistimo semen. Vse sestavine narežemo na približno enako velike koščke. Na lesene paličice za ražnjiče izmenično nabadamo škampe ter koščke paprike, čebule in ananasa. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo na žaru ali v ponvi, na vsaki strani nekaj minut. Pokapljamo z limonovim sokom in takoj postrežemo. Zraven se poda sveža solata, za lačne pa še kos kruha ali pečen mladi krompir.
Kombiniramo ga lahko z mesom ali morskimi sadeži, na primer v mešanih nabodalih, ki jih spečemo na žaru, preden se začne sezona, pa kar v ponvi. Seveda je odličen svež, sam ali v družbi drugih, v sadnih pa tudi v pisanih zelenjavnih solatah. Dodamo ga lahko k mesnim jedem, za dekoracijo in popestritev okusa. Če na policah v trgovini ne najdemo svežega ananasa, bo dober tisti iz konzerve.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro