RECEPT

Anita Ferlin: Limonina pita s cimetom

Tekmovalka kuharskega šova Masterchef prejšnje sezone je svojo strast do kuhanja prevzela od svoje babice.
Fotografija: Anita Ferlin. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Anita Ferlin. FOTO: Pop TV

Rada kuha vse, a sladice so njena strast. Tokrat je z nami delila recept za tiste, ki imajo radi limono in cimet.

Sestavine za krhko testo:

  • 170 g moke
  • 60 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 5 g pecilnega praška
  • 1 žlička vanilijeve arome

Limonina pita s cimetom. FOTO: Anita Ferlin
Limonina pita s cimetom. FOTO: Anita Ferlin

Maslo delno raztopimo in nekoliko ohladimo. V posodi zmešamo jajce, sladkor, vanilijevo aromo ter dodamo maslo. V drugo posodo presejemo moko in pecilni prašek. K moki dodamo jajčno zmes in zamesimo testo. Dokaj mehko bo, zato ga zavijemo v živilsko folijo in postavimo za vsaj 30 minut v hladilnik.

Na dno pekača (premer 24 cm) položimo papir za peko. Dna in oboka pekača ni treba premazati z maslom, saj bo testo spustilo dovolj maščobe, zato se ne bo prijelo oboka.

Testo po manjših kosih eno za drugim dajemo v pekač. S prsti ga potlačimo ob dno in obok pekača. Narediti je treba vsaj za dva prsta debel rob (tako bo krema lepše obstala na piti). Testo prepikamo z vilicami, na njega položimo kos papirja za peko ter ga obtežimo (kroglice za pečenje, surov riž, surov fižol ...). Pečemo v ogreti pečici pri 180 °C  23–25 minut. Ko je testo pečeno, ga ohladimo. Med tem časom pripravimo kremo.

Sestavine za kremo:

  • 400 g mascarpone sira
  • 300 g sladke smetane
  • 250 g kremnega sira
  • mleti sladkor (po občutku, glede na željo sladkosti pite)
  • 3 bio limone (sok)
  • 1/2 žličke cimeta

Mascarpone sir, sladko smetano in sladkor dobro zmiksamo. Ob pokušanju kreme moramo pomisliti na to, da jo bo sok limone pokislil. To pomeni, da lahko naredimo malenkost slajšo. V drugi posodi zmešamo kremni sir in sok limone ter dodamo kremi. Na koncu vmešamo še cimet.

Na ohlajeno testo nanesemo kremo in dekoriramo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije