RECEPT

Avokado z dimljenim lososom

V klasičnem zajtrku z jajci in popečeno slanino slednjo zamenjamo z dimljenim lososom, vse pa spravimo v skodelico iz avokada.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Losos je priljubljena riba, ki jo pri nas običajno kupimo v obliki filejev, svežih ali zamrznjenih, tako da ga lahko uživamo vse leto. Meso je okusno, zato ne potrebuje obilice dodatkov. Odličen je hitro popečen na žaru, debelejše fileje pečemo dlje v pečici. Dobro se obnese v najrazličnejših omakah, z zelenjavo ali gobami.


Fileje lahko pripravimo podobno kot zrezke iz mesa. Poznavalci pravijo, da je še posebno okusen dimljeni losos, ki smo ga tokrat uporabili tudi v našem receptu. Pogosteje pripravimo hladnega, v solatah in hladnih predjedeh, za spremembo pa ga lahko popečemo, podobno kot na primer slanino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije