RECEPT
Beli sir Zelene doline obožuje piknike
Kruhki, obloženi po vašem okusu in za piknik? Mmm, ni večjega gurmanskega užitka.
Odpri galerijo
Za štiri osebe potrebujemo naslednje sestavine: 200 g mletega mesa, 50 g sira Dimar ZELENE DOLINE, 100 g Beli sir ZELENE DOLINE, 3 mlade čebule, 4 češnjeve paradižnike, 0,5 dl sončnično olje, česen v prahu, sol, in poper in 4 rezine kruha.
V posodo stresemo mleto meso, dodamo na kocke narezan sir Dimar, sol, poper in ščepec česna v prahu. Dobro premešamo in oblikujemo mesne polpete. V ogreto pomaščeno ponev damo polpete in jih opečemo z obeh strani po 3 minute. Medtem rezine kruha popečemo v toasterju. Očistimo zelenjavo in jo narežemo. Beli sir narežemo na kocke. Na rezino kruha položimo pečen mesni polpet, nato mlado čebulo, češnjev paradižnik in Beli sir. Popramo in solimo. Pokrijemo še z drugo polovico kruha in serviramo.
Priprava:
V posodo stresemo mleto meso, dodamo na kocke narezan sir Dimar, sol, poper in ščepec česna v prahu. Dobro premešamo in oblikujemo mesne polpete. V ogreto pomaščeno ponev damo polpete in jih opečemo z obeh strani po 3 minute. Medtem rezine kruha popečemo v toasterju. Očistimo zelenjavo in jo narežemo. Beli sir narežemo na kocke. Na rezino kruha položimo pečen mesni polpet, nato mlado čebulo, češnjev paradižnik in Beli sir. Popramo in solimo. Pokrijemo še z drugo polovico kruha in serviramo.