RECEPT

Bezgova marmelada

Spomladi cvremo bezgove cvetove in iz njih kuhamo sirup ali pripravimo šabeso, jeseni pa iz jagod kuhamo marmelado.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Sezona bezga je tu, junija bomo nabirali nežno rumenkaste cvetove, iz katerih pripravljamo sirup ali šabeso, ki sta odlični pijači za vroče poletne dni, zlasti če dodamo malo limone, osvežimo pa ju z melisinimi lističi. Privoščimo si tudi v pivskem testu ocvrte cvetove; v testo lahko vmešamo osmukane cvetove in spečemo palačinke.

Jeseni, ko bodo dozorele jagode, bomo kuhali sok in marmelade, sadne omake, dodajamo jih k sladicam, pri čemer jih moramo toplotno obdelati, sveže niso užitne. Iz bezga lahko pripravimo čaj, tako iz posušenih jagod kot iz cvetov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije