RECEPT

Blitva z mladim sirom

Pripravljamo jo podobno kot špinačo, lahko jo kuhamo ali dušimo, tudi pražimo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Blitva je podobnega okusa kot špinača, le malo bolj intenzivna, ima značilen vonj, pravijo, da diši po zemlji. V kuhinji je vsestransko uporabna, iz nje pripravimo juhe ali omake, priljubljena priloga, ki jo ponudimo k pečenim ribam, je blitva s krompirjem in česnom. Ta se pogosto znajde v njeni družbi.


Uživamo liste in stebla, pri čemer je treba vedeti, da so listi kuhani prej, zato jih je dobro kuhati posebej. Najboljša je mlada, sveže mlade liste uživamo tudi surove, dodamo jih k solati podobno kot rukolo. Blitvo je treba porabiti čim prej, največ v dveh dneh potem, ko smo jo nabrali, saj listi hitro ovenijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije