RECEPT
Borovničev sladoled
Okusna poletna sladica, ki bo navdušila tudi največje izbirčneže.
Odpri galerijo
Tudi poleti se radi sladkamo, a zaradi vročine večinoma niti pomislimo ne, da bi vključili pečico in kaj okusnega spekli. A gre na srečo drugače: le kdo ne mara sladoleda? Če ga pripravimo sami doma, še toliko bolje. Ta je hitro pripravljen, je pa potrebna potrpežljivost, saj je treba počakati, da zamrzne.
Naredimo ga iz grškega jogurta, kisle smetane, sladke smetane ali maskarponeja ter sadja, v našem primeru borovnic, ki se z naštetimi mlečnimi izdelki odlično ujamejo. Tak sladoled bo očaral prav vse.
Za 4 osebe:
300 g borovnic
200 g grškega jogurta ali kisle smetane
200 g pasirane skute
vaniljev sladkor
žlica sladkorja v prahu ali žlica medu
malce naribane lupinice eko limone
Borovnice s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem s paličnim mešalnikom ali v blenderju zdrobimo v gladko zmes. Jogurt ali smetano in skuto dobro premešamo, dodamo limonovo lupinico ter sladkor ter borovnice in premešamo. Vlijemo v modelčke za lučke, če jih nimamo, pa v posodo, primerno za zamrzovanje. Posodo postavimo v zamrzovalnik, po kaki uri vzamemo ven in z vilicami premešano, ponovimo še dvakrat. Po šestih urah sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in počakamo deset minut, preden ga postrežemo. Lučke postrežemo takoj.
300 g borovnic
200 g grškega jogurta ali kisle smetane
200 g pasirane skute
vaniljev sladkor
žlica sladkorja v prahu ali žlica medu
malce naribane lupinice eko limone
Borovnice s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem s paličnim mešalnikom ali v blenderju zdrobimo v gladko zmes. Jogurt ali smetano in skuto dobro premešamo, dodamo limonovo lupinico ter sladkor ter borovnice in premešamo. Vlijemo v modelčke za lučke, če jih nimamo, pa v posodo, primerno za zamrzovanje. Posodo postavimo v zamrzovalnik, po kaki uri vzamemo ven in z vilicami premešano, ponovimo še dvakrat. Po šestih urah sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in počakamo deset minut, preden ga postrežemo. Lučke postrežemo takoj.
Naredimo ga iz grškega jogurta, kisle smetane, sladke smetane ali maskarponeja ter sadja, v našem primeru borovnic, ki se z naštetimi mlečnimi izdelki odlično ujamejo. Tak sladoled bo očaral prav vse.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
17:15
Pozimi smo za udobje