OKUSNO

Boštjan Avsec in Saša Pivk Avsec: recept za javorške štruklje

Suhe hruške dajejo štruklju poseben okus.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv

Preden se je svet začel zapirati, sta Saša Pivk Avsec in Boštjan Avsec, ki stojita za imenom Media butik, organizirala številne dogodke in prireditve. Ker se je ta del javnega življenja ustavil, je par, vešč različnih opravil, novembra lani vzel v najem Lovsko kočo Javorč, ki je v lasti Lovske družine Gorenja vas. V nekaj mesecih sta kočo temeljito prenovila, jo opremila tako, da jima je vse pri roki, in hkrati preizkusila recepte za jedi, s katerimi zdaj že dober mesec razvajata obiskovalce 901 nadmorski meter visokega Javorča. Nanj se radi povzpnejo pohodniki, redni gostje so tudi kolesarji in celo tisti, ki se vse do koče pripeljejo po asfaltirani cesti. »Obiskovalci so vzljubili puhaste cimetove rolce, ocvirkove šapce in čokoladne rožce, ki jih pripravljam jaz. Maja pa je kuhalnico začel vrteti tudi Boštjan, kuhar je njegov prvi poklic – skuha odličen golaž, ričet, pasulj in druge jedi na žlico. Novost v ponudbi so od nedavna javorški štruklji, kajti Poljanska dolina je znana po odličnih mlečnih izdelkih, med katerimi je tudi skuta. Potem so tu še domači orehi in suhe hruške – tepke, ki dajejo štruklju poseben okus,« je o receptu, ki vam ga s priljubljene gorenjske izletniške točke prinašamo danes, povedala Saša Pivk Avsec in napovedala, da bo, ko se bodo ukrepi sprostili, pred lovsko kočo na Javorču veselo, saj prostorna okolica kar kliče po družabnih dogodkih in butičnih koncertih.

Javorški štruklji FOTO: Osebni arhiv
Javorški štruklji FOTO: Osebni arhiv



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije