RECEPT

Bovla s sadjem in meto

Pri pripravi je najpomembnejše, da sta peneče se vino in druga alkoholna pijača vrhunska.
Fotografija: FOTO: BIC LJUBLJANA
Odpri galerijo
FOTO: BIC LJUBLJANA

Čeprav naj bi bila priprava sadne bovle precej preprosta, je treba upoštevati nekaj zlatih pravil. Vse pijače in dodatki naj bodo ohlajeni, sadje pa zrelo in prvovrstno, v bovlo nikoli ne dajemo ledu (sicer vse zvodeni, ko se led stopi), posoda z njo naj bo v hladilniku pokrita, da ne izgubi arome oziroma se ne navzame drugih vonjav, preden dodamo peneče se vino ali drugo pijačo, naj nekaj ur počiva.


Da bo pijača hladna, lahko posodo z bovlo obložimo z ledom. Če je vsebina za naš okus presladka, dodamo ustrezno vino. In namig za najmlajše – namesto vina in penine uporabite mineralno vodo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije