Božanski recept za palačinke, kakršne pripravljajo na slavni francoski kuharski šoli
Če spremljate šov MasterChef, veste, da so slovenski tekmovalci nedolgo tega pekli palačinke. In čeprav je bil izziv na videz preprost, so le redke izpolnjevale pričakovanja žirije, v kateri sta dva diplomanta slovite šole Le Cordon Bleu. Vas zanima, kakšne palačinke pečejo na tej kuharski šoli? Nas je – pa smo jih kar poklicali.
Odpri galerijo
Glavna slaščičarka na slavni kuharski šoli z več kot 125-letno zgodovino Le Cordon Bleu je Julie Walsh. Te dni si je vzela čas in za Odprto kuhinjo pojasnila nekaj trikov, ki vas bodo privedli do popolnih palačink, v Franciji znanih kot crêpes.
A še preden se podamo na Le Cordon Bleu, je tu opis popolne palačinke, kakor jo vidi oko pisateljice Isabel Allende. V knjigi Afrodita, zapolnjeni s kuharskimi zgodbami, recepti in drugimi afrodiziaki, piše, da so to tako »tanke palačinke, da se včasih zdijo prozorne«. In še: »Da bi se crêpes posrečile, jih je treba pripraviti v dobro segreti ponvi za palačinke s čisto malo masla ali olja.«
Recept vas že čaka na Odprti kuhinji.
A še preden se podamo na Le Cordon Bleu, je tu opis popolne palačinke, kakor jo vidi oko pisateljice Isabel Allende. V knjigi Afrodita, zapolnjeni s kuharskimi zgodbami, recepti in drugimi afrodiziaki, piše, da so to tako »tanke palačinke, da se včasih zdijo prozorne«. In še: »Da bi se crêpes posrečile, jih je treba pripraviti v dobro segreti ponvi za palačinke s čisto malo masla ali olja.«
Recept vas že čaka na Odprti kuhinji.