Recept: brancinov tatar
Chef Igor Jagodic je novo oljčno olje elegantno vključil v štiri jedi: najprej je bil tu goveji tatarec z oljčnim oljem, lešniki in čipsom topinamburja. Zatem sta prišla na mizo z oljčnim oljem podčrtana piščančja pašteta ter imeniten brancinov tatar, dopolnjen z oljčnim oljem in limonovo majonezo.
Chef Jagodic je oljčno olje vključil tudi v sladico, torej v čokoladni ganaš, ki mu je namenil družbo želeja oljčnega olja.
Za 4 osebe:
1 (manjši ali srednje velik) brancin
1 limona
ekstra deviško oljčno olje
sol
Brancina razrežemo na fileje. Odstranimo koščice in fileje z ostrim nožem narežemo na tanke rezine, tako da na deski ostane le koža. Brancinov tatar pokapamo z limono ter ga dopolnimo z naribano limonino lupinico, oljčnim oljem in soljo. Postrežemo na opečenih kruhkih ter za piko na i dodamo še kapljice majoneze, ki smo jo pripravili z oljčnim oljem in dodatkom limonovega soka.