RECEPT

Brstični ohrovt s sirom iz pečice

Najraje ga imamo kuhanega in zabeljenega z maslom, ki ga ponudimo kot prilogo h glavnim jedem.
Fotografija: Brstični ohrovt iz pečice FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Brstični ohrovt iz pečice FOTO: guliver/Getty Images

Brstični ohrovt ima v primerjavi z drugimi kapusnicami prednost v svoji obliki. Male zeljnate glavice so namreč izjemno pripravne za okrasitev jedi. Preprosto jih cele skuhamo in dodajamo na krožnik zraven glavnih jedi. Zanimivo je, da smo ga navajeni uživati predvsem kuhanega, čeprav je nadvse okusen tudi svež, ima pa malce bolj izrazit okus kot recimo zelje. Resnici na ljubo ga zato nekateri ne marajo.


Surovega narežemo na tanke lističe in dodamo v pisano solato. Sicer pa ga lahko dušimo ali popražimo, odličen je tudi iz pečice. Lahko ga obogatimo s sirom ali razžvrkljanimi jajci in kislo smetano, pripravimo ga samostojno ali v družbi z drugo zelenjavo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije