RECEPT
Bučni piškoti s čokolado
Buče niso primerne le za slane jedi, njihov okus se lepo poda tudi v sladice.

Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images
Pred nami je dolga jesen, ko bodo dozorele buče vseh vrst in okusov. Spravljene v kleti bodo zdržale nekaj mesecev, da bomo vso zimo uživali v bučnih juhah in omakah, pečene z drugo zelenjavo bomo ponudili kot prilogo k mesnim ali zelenjavnim jedem.
Lahko jih uživamo tudi sveže, čisto na tanko narezane in pokapljane z bučnim oljem, zraven ponudimo bučna semena. Bučno juho obogatimo s sladko ali kislo smetano, prav poseben okus ji da kari. Iz buč lahko pripravimo okusne sladice, lahko jih naribamo v skuto za zavitek ali iz bučnega pireja pripravimo slastne piškote.
Za 4 osebe:
približno pol kg buče
100 g kosmičev
50 g kokosove moke (ali katere druge)
1 jajce
pol pecilnega praška
naribana lupina limone
cimet
100 g jedilne čokolade
Bučo olupimo, narežemo in skuhamo do mehkega. Pretlačimo v gost pire. V blender stresemo kosmiče, kokosovo moko in pecilni prašek, dodamo naribano lupinico limone in jajce ter zmeljemo. Dodamo 300 g bučnega pireja in dobro premešamo. Čokolado narežemo na koščke in jo vmešamo v maso. Pekač obložimo s peki papirjem, z žlico zajemamo maso in jo oblikujemo v kupčke. Pečemo pri 180 stopinjah kakih 15–20 minut.
približno pol kg buče
100 g kosmičev
50 g kokosove moke (ali katere druge)
1 jajce
pol pecilnega praška
naribana lupina limone
cimet
100 g jedilne čokolade
Bučo olupimo, narežemo in skuhamo do mehkega. Pretlačimo v gost pire. V blender stresemo kosmiče, kokosovo moko in pecilni prašek, dodamo naribano lupinico limone in jajce ter zmeljemo. Dodamo 300 g bučnega pireja in dobro premešamo. Čokolado narežemo na koščke in jo vmešamo v maso. Pekač obložimo s peki papirjem, z žlico zajemamo maso in jo oblikujemo v kupčke. Pečemo pri 180 stopinjah kakih 15–20 minut.
Lahko jih uživamo tudi sveže, čisto na tanko narezane in pokapljane z bučnim oljem, zraven ponudimo bučna semena. Bučno juho obogatimo s sladko ali kislo smetano, prav poseben okus ji da kari. Iz buč lahko pripravimo okusne sladice, lahko jih naribamo v skuto za zavitek ali iz bučnega pireja pripravimo slastne piškote.
Priporočamo
V Ljubljani se »šmrka« bolj kot v Zagrebu, na Dunaju in celo v Rimu
Umrl je znani hrvaški glasbenik, za seboj pustil bogato zapuščino
Sta tekmovalca iz kviza izpadla neupravičeno? To je vprašanje, ki deli slovensko javnost (FOTO)
Urška Klakočar Zupančič poslanskemu kolegu predlaga odstop, on pa: »Ni govora!«
Komentarji:
Priporočamo
V Ljubljani se »šmrka« bolj kot v Zagrebu, na Dunaju in celo v Rimu
Umrl je znani hrvaški glasbenik, za seboj pustil bogato zapuščino
Sta tekmovalca iz kviza izpadla neupravičeno? To je vprašanje, ki deli slovensko javnost (FOTO)
Urška Klakočar Zupančič poslanskemu kolegu predlaga odstop, on pa: »Ni govora!«