RECEPT

Burger z mesnimi kroglicami in sirom​

Ob petkih se prileže buger. Pripravili smo odličen recept za malo drugačno domačo različico, saj ga bomo naredili z mesnimi kroglicami in sirom!
Fotografija: FOTO: Jernej Kitchen
Odpri galerijo
FOTO: Jernej Kitchen

V skledi premešamo mleto meso, drobtine, mleti česen, mladi kajmak, sol, poper, timijan, peteršilj in žlico vode. Oblikujemo v manjše kroglice (približno 30g). Postavimo na pladenj, obložen s papirjem za peko in nadaljujemo s postopkom, dokler ne porabimo vsega mesa.

Ponev z oljčnim oljem pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo mesne kroglice in jih enakomerno popečemo na vseh straneh, približno 8 minut. Prestavimo na krožnik.

V isto ponev damo sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražimo 2 do 3 minute, zalijemo z rdečim vinom, dobro postrgamo vse okuse iz ponve. Dodamo vložen sesekljan paradižnik, premešamo in kuhamo 15 do 20 minut pri šibkem ognju. Zadnjih 5 minut dodamo mesne kroglice v omako - ne pozabimo na slastne sokove, ki so se odcedili. Sir narežemo na rezine. Na vsako mesno kroglico položimo rezino sira, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 5 minut, da se sir raztopi.

Pripravimo burgerje: bombetke razpolovimo in popečemo v ponvi. Spodnji del bombetke premažemo z žlico mladega kajmaka. Na kajmak položimo tri mesne kroglice s sirom in omako ter poljubno dodamo še rezine svežega paradižnika in kumar. Postrežemo čimprej.

Za te odlične burgerje potrebujete naslednje sestavine:
 

MESNE KROGLICE

  • 350g mletega govejega mesa
  • 20g drobtin
  • 1/2 čajne žličke mletega česna
  • 30g mladega kajmaka Zelene doline
  • začimbe: sol, poper, timijan, peteršilj
  • 1 žlica vode

 
BURGER

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 žlici rdečega vina
  • 400g vloženega sesekljanega paradižnika
  • 100g sira Gauda v kosu Zelene doline
  • 4 žlice mladega kajmaka Zelene doline
  • poljubno: sveži paradižnik in sveže kumare

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije