IZ SOČNEGA SADJA

Recept: češnjev kolač

Postrežemo toplega ali hladnega, lahko ga potresemo s sladkorjem v prahu ali dodamo žlico stepene sladke smetane.
Fotografija: zobotrebcem, ki ga potisnemo v kolač, preverimo, ali je že pečen. Če se nanj še prijemlje testo, ga damo še za nekaj minut v pečico. FOTO: Alleko/Getty Images
Odpri galerijo
zobotrebcem, ki ga potisnemo v kolač, preverimo, ali je že pečen. Če se nanj še prijemlje testo, ga damo še za nekaj minut v pečico. FOTO: Alleko/Getty Images

Preprost kolač, ki ga lahko pripravimo z različnimi vrstami sadja, najbolje sezonskim. Od vrste sadja oziroma njegove sladkosti je odvisna količina sladkorja, ki ga dodajamo testu. Češnje so bolj sladke, če ga pripravljamo iz višenj, ki jih sicer le še redko najdemo, pa količino sladkorja povečamo. Kolač pripravimo iz sočnega sadja, okusen bo z breskvami ali marelicami, ki jih narežemo na kocke, pa tudi z jabolki ali hruškami. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije