RECEPT
Chia puding s kakavom
Chia semena so nadvse uporabna za pripravo najraznovrstnejših sladic, zlasti se obnesejo v pudingih.
Odpri galerijo
Chia semena veljajo za izjemno zdrava, z njimi lahko obogatimo številne jedi. Dodajamo jih zlasti k sladicam, iz njih na primer pripravimo odličen puding, dobro se podajo k zdravemu zajtrku iz žitaric, sadja in oreškov, vmešamo jih v testo za mafine ali kruh, primešamo jih sadju ali marmeladi, ki jo bodo chia semena zgostila namesto pektina.
Pred uporabo jih namočimo, za najmanj deset minut, še bolje kar čez noč, in bodo zjutraj že pripravljena za dodatek k zajtrku.
Za 4 osebe:
2 skodelici mleka
0,5 skodelice chia semen
0,25 skodelice kakavovega praha
0,25 skodelice mandljevega masla
0,5 žličke vaniljeve arome
0,5 skodelice mandljev
0,5 skodelice lešnikov
2 žlički medu
jagode za okrasitev
Mleko zlijemo v skledo in mu dodamo chia semena, mandljevo maslo, kakav in vaniljo. Mešamo, dokler ne dobimo enakomerno umešane mase, ki jo postavimo v hladilnik. Po treh ali štirih urah zmes premešamo z električnim mešalnikom, da postane kremasta, in jo razdelimo v kozarce. Okrasimo z na lističe narezanimi mandlji, lešniki in svežimi jagodami.
2 skodelici mleka
0,5 skodelice chia semen
0,25 skodelice kakavovega praha
0,25 skodelice mandljevega masla
0,5 žličke vaniljeve arome
0,5 skodelice mandljev
0,5 skodelice lešnikov
2 žlički medu
jagode za okrasitev
Mleko zlijemo v skledo in mu dodamo chia semena, mandljevo maslo, kakav in vaniljo. Mešamo, dokler ne dobimo enakomerno umešane mase, ki jo postavimo v hladilnik. Po treh ali štirih urah zmes premešamo z električnim mešalnikom, da postane kremasta, in jo razdelimo v kozarce. Okrasimo z na lističe narezanimi mandlji, lešniki in svežimi jagodami.
Pred uporabo jih namočimo, za najmanj deset minut, še bolje kar čez noč, in bodo zjutraj že pripravljena za dodatek k zajtrku.