RECEPT
Chilli con carne
Mehiška jed iz mletega mesa, fižola, koruze in dodatkov, tudi pekočega čilija.
Odpri galerijo
Iz mletega mesa lahko pripravimo omake na številne načine. Pri nas je najbrž najbolj znana bolonjska, ki jo postrežemo s testeninami, lahko pa je tudi osnova za lazanjo ali musako. Ljubitelji pekočih okusov bodo najprej pomislili na tradicionalno mehiško jed chilli con carne, ki jo pripravljajo po svetu, za svojo smo jo vzeli tudi Evropejci: mletemu mesu dodamo fižol v zrnju in koruzo.
In kajpak čili, svež ali v prahu, da bo jed dovolj ostra. Priprava je precej preprosta, tako kot katere koli druge jedi na žlico, potrebujemo le prave sestavine in precejšnjo mejo izkušenj.
In kajpak čili, svež ali v prahu, da bo jed dovolj ostra. Priprava je precej preprosta, tako kot katere koli druge jedi na žlico, potrebujemo le prave sestavine in precejšnjo mejo izkušenj.
Za 4 osebe:
500 g mletega mesa
1 konzerva fižola
1 konzerva koruze
1 konzerva paradižnika v koščkih
2 čebuli
3–4 stroki česna
žlička sladkorja
1 svež čili
olje, sol, poper, čili v prahu, origano, sveži peteršilj
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo ter svetlo prepražimo na olju. Dodamo meso in med mešanjem dušimo 10–15 minut, dokler meso ne porjavi. Dodamo paradižnik, čili, sol, poper, čili v prahu, origano in sladkor ter zalijemo z vodo. Kuhamo na srednjem ognju približno pol ure. Dodamo fižol in koruzo in kuhamo še slabe pol ure, da se jed zgosti. Potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem.
500 g mletega mesa
1 konzerva fižola
1 konzerva koruze
1 konzerva paradižnika v koščkih
2 čebuli
3–4 stroki česna
žlička sladkorja
1 svež čili
olje, sol, poper, čili v prahu, origano, sveži peteršilj
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo ter svetlo prepražimo na olju. Dodamo meso in med mešanjem dušimo 10–15 minut, dokler meso ne porjavi. Dodamo paradižnik, čili, sol, poper, čili v prahu, origano in sladkor ter zalijemo z vodo. Kuhamo na srednjem ognju približno pol ure. Dodamo fižol in koruzo in kuhamo še slabe pol ure, da se jed zgosti. Potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro