RECEPT

Čičerika z bučkami

To stročnico pripravljamo podobno kot druge, če kuhamo suho, jo moramo poprej namočiti.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Čičerika se je v zadnjih letih vrnila v naše kuhinje, kar je odlično, saj je zdrava, okusna in nasitna jed. Pripravljamo jo podobno kot druge stročnice, če kuhamo suho, jo moramo poprej namočiti, za hitro rešitev pa uporabimo konzervirano.

Lahko jo skuhamo vnaprej v večjih količinah in v steklenih kozarcih za nekaj dni spravimo v hladilnik, za dlje pa v zamrzovalnik. Iz čičerike pripravimo znameniti namaz iz arabske kuhinje, humus, celo dodajamo v enolončnice in solate, lahko pa jo skuhamo kot samostojno jed, podobno kot pasulj iz fižola. Če dodamo kokosovo mleko, ingver in kari, bo nekaj posebnega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije