RECEPT
Čičerika z bučkami
To stročnico pripravljamo podobno kot druge, če kuhamo suho, jo moramo poprej namočiti.
Odpri galerijo
Čičerika se je v zadnjih letih vrnila v naše kuhinje, kar je odlično, saj je zdrava, okusna in nasitna jed. Pripravljamo jo podobno kot druge stročnice, če kuhamo suho, jo moramo poprej namočiti, za hitro rešitev pa uporabimo konzervirano.
Lahko jo skuhamo vnaprej v večjih količinah in v steklenih kozarcih za nekaj dni spravimo v hladilnik, za dlje pa v zamrzovalnik. Iz čičerike pripravimo znameniti namaz iz arabske kuhinje, humus, celo dodajamo v enolončnice in solate, lahko pa jo skuhamo kot samostojno jed, podobno kot pasulj iz fižola. Če dodamo kokosovo mleko, ingver in kari, bo nekaj posebnega.
Lahko jo skuhamo vnaprej v večjih količinah in v steklenih kozarcih za nekaj dni spravimo v hladilnik, za dlje pa v zamrzovalnik. Iz čičerike pripravimo znameniti namaz iz arabske kuhinje, humus, celo dodajamo v enolončnice in solate, lahko pa jo skuhamo kot samostojno jed, podobno kot pasulj iz fižola. Če dodamo kokosovo mleko, ingver in kari, bo nekaj posebnega.
Za 4 osebe:
2 pločevinki čičerike
250 g šampinjonov
1 bučka
3–4 stroki česna
sol, oljčno olje
mešanica popra v zrnu
šopek svežega peteršilja
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, česen olupimo in drobno nasekljamo. Bučko očistimo in narežemo na tanke rezine, olupimo jo po potrebi. V večji ponvi na vročem olju med mešanjem na hitro prepražimo šampinjone, približno pet minut. Odstranimo jih iz ponve in na isto olje stresemo bučke in česen. Dušimo nekaj minut, da česen zadiši in bučke ovenijo. Dodamo šampinjone in odcejeno čičeriko, solimo in potresemo s sveže mletim poprom. Dobro premešamo in dušimo še nekaj minut. Potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.
2 pločevinki čičerike
250 g šampinjonov
1 bučka
3–4 stroki česna
sol, oljčno olje
mešanica popra v zrnu
šopek svežega peteršilja
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, česen olupimo in drobno nasekljamo. Bučko očistimo in narežemo na tanke rezine, olupimo jo po potrebi. V večji ponvi na vročem olju med mešanjem na hitro prepražimo šampinjone, približno pet minut. Odstranimo jih iz ponve in na isto olje stresemo bučke in česen. Dušimo nekaj minut, da česen zadiši in bučke ovenijo. Dodamo šampinjone in odcejeno čičeriko, solimo in potresemo s sveže mletim poprom. Dobro premešamo in dušimo še nekaj minut. Potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.