RECEPT

Čokoladna rulada z malinami

Dekadentna in čudovita poletna sladica!
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 180 ºC. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, postati morajo gosti in bledi. Nato presejemo kakav in moko, dodamo vaniljev sladkor, stopljeno čokolado in mleko ter zmešamo. Vmešamo tretjino beljakov, potem nežno vmešamo še preostanek beljakov. Prelijemo na pripravljen pekač, poravnamo robove. Pečemo dvanajst minut. Še vroč biskvit zvijemo v rulado skupaj s papirjem in pustimo, da se ohladi.

3. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, dodamo maskarpone in dobro premešamo.

4. Rulado previdno odvijemo, nič hudega, če kje popoka, in jo namažemo s smetanovo mešanico. Potresemo z malinami in znova zvijemo. Posujemo s kakavom in sladkorjem v prahu. Postrežemo z nekaj svežimi malinami. R. O.

Testo:
6 jajc
100 g sladkorja
2 žlici gladke moke
vaniljev sladkor
40 g kakava
80 g čokolade (70 %), stopljene in ohlajene
2 žlici mleka

Nadev:
200 g maskarponeja
200 ml sladke smetane
30 g sladkorja v prahu
300 g svežih malin

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije