RECEPT

Čokoladna torta s hruškami

Super sladica za hladnejše jesenske dni.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model, lahko za torto, namastimo in obložimo s papirjem za peko in tudi tega malo namažemo z maslom ter posujemo z dvema žlicama sladkorja.

2. Čokolado stopimo nad paro in malce ohladimo.

3. Ločimo rumenjake in beljake, iz slednjih stepemo sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, da postanejo penasti in svetlo rumeni. Dodamo stopljeno čokolado, potem še lešnike in mak. Nato primešamo žlico snega, da zmes postane malo redkejša, in nežno vmešamo še preostali sneg.

4. Testo pretresemo v model in poravnamo, po vrhu razporedimo hruške, ki smo jih olupili in očistili ter narezali na krhlje. Pečemo kakih 40 minut. Ohlajeno lahko potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico sladoleda, stepeno smetano ali stopljeno čokolado. R. O.

90 g masla
90 g sladkorja + 2 žlici za posip
100 g temne čokolade
3 jajca
60 g mletih lešnikov
25 g maka
3 hruške

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije