Cordon bleu
Ocvrti zrezki s šunko in sirom so prava poslastica; pripravimo jih iz svinjskega ali piščančjega mesa.
Odpri galerijo
Za v olju ocvrto hrano sicer vemo, da je nezdrava, a si vseeno lahko privoščimo občasne pregrehe. Cordon bleu, imenitni ocvrti zrezek, ki ga pripravimo iz svinjskega mesa ali piščančjih filejev in nadevamo s šunko in sirom, naj bo na mizi res le občasno.
Ti zrezki so polni nezdravih maščob in izjemno kalorični, porcija ima od 1500 do 2000 kalorij, odvisno od velikosti. Lahko pa jih spečemo v pečici ali cvrtniku na zrak. Seveda okus ne bo povsem enak, to je treba priznati, bo pa zato obrok bolj zdrav. Ne pozabimo tudi, da bo priprava trajala dlje, saj se bo meso v pečici peklo najmanj 45 minut.
Za 4 osebe:
4 debeli svinjski zrezki
4 rezine šunke ali slanine
4 rezine sira
2 jajci
drobtine, moka
sol, poper, olje
Zrezke potolčemo in po sredini prerežemo, da nastane žep. Solimo in popramo ter v vsak žep zatlačimo po eno rezino sira in slanine ali šunke. Potem odprtino pritisnemo s prsti, da se zapre, po potrebi robove pritrdimo z zobotrebcem. Zrezke potem klasično paniramo, najprej jih povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. V ponvi segrejemo večjo količino olja in v vročega polagamo zrezke. Na vsaki strani jih cvremo približno pet minut, ne na premočnem ognju, da se ne zažgejo, biti morajo zlato rjavi.
4 debeli svinjski zrezki
4 rezine šunke ali slanine
4 rezine sira
2 jajci
drobtine, moka
sol, poper, olje
Zrezke potolčemo in po sredini prerežemo, da nastane žep. Solimo in popramo ter v vsak žep zatlačimo po eno rezino sira in slanine ali šunke. Potem odprtino pritisnemo s prsti, da se zapre, po potrebi robove pritrdimo z zobotrebcem. Zrezke potem klasično paniramo, najprej jih povaljamo v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu v drobtinah. V ponvi segrejemo večjo količino olja in v vročega polagamo zrezke. Na vsaki strani jih cvremo približno pet minut, ne na premočnem ognju, da se ne zažgejo, biti morajo zlato rjavi.
Ti zrezki so polni nezdravih maščob in izjemno kalorični, porcija ima od 1500 do 2000 kalorij, odvisno od velikosti. Lahko pa jih spečemo v pečici ali cvrtniku na zrak. Seveda okus ne bo povsem enak, to je treba priznati, bo pa zato obrok bolj zdrav. Ne pozabimo tudi, da bo priprava trajala dlje, saj se bo meso v pečici peklo najmanj 45 minut.