Recept
Črno-bela panakota v kozarcu
Poletje je idealni čas za dobro ohlajene sladice v kozarčkih. Ta vikend bomo brbončice razvajali z belo-črno različico.
Odpri galerijo
Najprej pripravimo belo plast panakote. Želatino v listih namočimo v hladni vodi (če uporabljamo želatino v prahu, sledimo navodilom na embalaži). V kozico damo mleko, sladko smetano, sladkor in vaniljo. Segrevamo do vretja oziroma tako dolgo, da se pojavijo prvi mehurčki.
Odstavimo z ognja in dodamo dobro odcejeno želatino. Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo.
Pripravimo 4 skodelice ali kozarce in jih enakomerno napolnimo s panakoto. Uporabimo cedilo, da ulovimo vse morebitne manjše usedline. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure.
Črno plast panakote pripravimo po enakem postopku kot belo. Ko se pri segrevanju do vretja pojavijo prvi mehurčki, dodamo čokolado za kuhanje. Z metlico dobro premešamo, da se čokolada popolnoma raztopi in nastane čokoladno mleko. Odstavimo z ognja in dodamo dobro odcejeno želatino.
Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Ohlajeno in strjeno belo panakoto vzamemo iz hladilnika in skozi cedilo čez belo plast vlijemo črno. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure ali čez noč.
3 listi želatine ali 7 g želatine v prahu
200 ml polnomastnega mleka Zelene doline
200 ml sladke smetane za stepanje Zelene doline
35 g sladkorja
1 žlička vaniljeve arome
Črni sloj
2 lista želatine ali 5 g želatine v prahu
200 ml polnomastnega mleka Zelene doline
200 ml sladke smetane za stepanje Zelene doline
40 g sladkorja
120 g temne čokolade za kuhanje
Dekoracija
50 g svežih malin
2 žlici sesekljanih pistacij
Odstavimo z ognja in dodamo dobro odcejeno želatino. Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo.
Pripravimo 4 skodelice ali kozarce in jih enakomerno napolnimo s panakoto. Uporabimo cedilo, da ulovimo vse morebitne manjše usedline. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure.
Črno plast panakote pripravimo po enakem postopku kot belo. Ko se pri segrevanju do vretja pojavijo prvi mehurčki, dodamo čokolado za kuhanje. Z metlico dobro premešamo, da se čokolada popolnoma raztopi in nastane čokoladno mleko. Odstavimo z ognja in dodamo dobro odcejeno želatino.
Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Ohlajeno in strjeno belo panakoto vzamemo iz hladilnika in skozi cedilo čez belo plast vlijemo črno. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure ali čez noč.
Nasvet: Če bomo prelili toplo črno panakoto čez ohlajeno belo, se bo ta stopila in ne bomo dobili tako lepih slojev.
Sestavine
Beli sloj3 listi želatine ali 7 g želatine v prahu
200 ml polnomastnega mleka Zelene doline
200 ml sladke smetane za stepanje Zelene doline
35 g sladkorja
1 žlička vaniljeve arome
Črni sloj
2 lista želatine ali 5 g želatine v prahu
200 ml polnomastnega mleka Zelene doline
200 ml sladke smetane za stepanje Zelene doline
40 g sladkorja
120 g temne čokolade za kuhanje
Dekoracija
50 g svežih malin
2 žlici sesekljanih pistacij
Nasvet: Če bomo prelili toplo črno panakoto čez ohlajeno belo, se bo ta stopila in ne bomo dobili tako lepih slojev.