RECEPT

Danes na meniju: morska rižota

Pričarajte si Sredozemlje na krožniku: receptov je nešteto, morske sadeže pa lahko poljubno kombiniramo.
Fotografija: Morska rižota Foto: Thinsktock
Odpri galerijo
Morska rižota Foto: Thinsktock

Priprava rižote je preprosta, vsaj na videz, a velja, da kdor zna pripraviti eno, zna tudi (skoraj) vse druge. Da bo uspela, se je dobro držati nekaj navodil.

Uporabljamo okroglozrnati riž, ki vpije veliko tekočine, na olju posteklenimo čebulo in česen ter riž, da se vsa zrna ovijejo z maščobo, potem pa postopoma prilivamo vročo tekočino, dokler se ne skuha – vedno al dente, na zob. Idealno razmerje med rižem in tekočino je 1: 3,5.


Riž lahko stresemo v skodelico in odmerimo ustrezno tekočino; del te lahko vsakokrat zamenjamo z vinom. V morski rižoti nikoli ne uporabljamo parmezana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije