Obstajajo živila, ki izjemno pozitivno vplivajo na pljuča, saj varujejo njihovo zdravje. Katera bi morali uživati vsi, zlasti pa kadilci, ter si tako zagotoviti lažje dihanje, manj kašlja, se zavarovati pred okužbami in vnetji tega dihalnega organa ter poskrbeti tudi za splošno zdravje?
Grenivke
Redno uživanje grenivk, vsaj četrtino sadeža tedensko, manjša verjetnost rakavih obolenj na dihalnih organih.
Brazilski oreščki
Vsebujejo veliko selena in vitamina E, ki oba pozitivno vplivata na pljuča in manjšata verjetnost raka tega organa.
Čebula
Antioksidanti v čebuli pripomorejo k izločanju strupenih snovi, ki v pljuča pridejo zaradi onesnaženega zraka in zaradi kajenja.
Voda
Z osmimi kozarci vode je mogoče spodbuditi čiščenje organizma, tudi pljuč in drugih dihalnih organov.
Korenčkov sok
Med zajtrkom si privoščite 300 mililitrov soka korenčka, ki odpravlja zakisanost telesa in spodbuja izločanje toksinov iz organizma.
Ingver
Spodbuja izločanje sluzi iz pljuč in vsebuje antioksidante, ki vsaj nekoliko omilijo škodo, ki jo na dihalih povzroča kajenje.
Zeliščni čaji
Tudi ti pripomorejo k čiščenju telesa, zlasti čaji iz rmana, pljučnika in žajblja skrbijo za zdravje pljuč.
Sok brusnic
Vsak večer si privoščite 400 mililitrov brusničnega. Ta pripomore k odpravi bakterij, ki v telesu povzročajo vnetja pljuč.
Ananasov sok
Sveži sok tega sadeža vsebuje snovi, ki pozitivno vplivajo na dihalne organe.
Topla voda s sokom limone
Zaužita zjutraj spodbuja presnovo, prebavo in izločanje strupenih snovi iz telesa, tudi tistih, ki škodujejo dihalnim organom.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice že za 1,99€ mesečno.
NAROČITE
Predstavitvene informacije
Komentarji: