Enolončnica iz ostankov (RECEPT)

Iz pečenke, ki jo je vsekakor škoda zavreči, pripravimo okusno jed, ki se bo še kako prilegla v hladnih dneh.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Morda nam je od praznikov v hladilniku ostal kos svinjske pečenke, ki bi jo še lahko pogreli, a bi bila bržkone preveč suha in zato ne prav okusna. Ker pa je meso škoda zavreči, ga pripravimo v različnih omakah. Lahko ga narežemo na kose in oplemenitimo z gobovo omako, lahko pa ga, narezanega na koščke, zakuhamo v gosto enolončnico s stročnicami.


Po želji lahko dodamo malo čilija ali druge pekoče začimbe. Zraven postrežemo kruh, lahko tudi krompir. Tako lahko uporabimo vse vrste ostankov pečenega ali dušenega mesa, tudi goveje ali piščančje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije