Enolončnica iz stročnic

Izjemno okusno gosto jed na žlico popestrimo z zelenjavo in z začimbami.
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Sijajna enolončnica, kakršne si zaželimo, ko se po napornem dnevu na mrazu, na primer po smučanju ali pohodu na bližnji hrib, vrnemo v topel dom. Ali planinsko kočo. Naša različica je pisana na kožo vegetarijancem in celo veganom, mesojedci pa se ne bodo branili kuhane klobase ali kosa mesa, na primer dimljene šunke.


Klobase ali meso lahko narežemo in stresemo v jed, ki je sicer pripravljena povsem brez maščobe. Jed je tako gosta, polna in nasitna, da ne potrebuje nikakršne priloge, niti kruha, razen če je lakota prehuda. Če smo v stiski s časom, lahko uporabimo čičeriko in fižol iz konzerve. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije