RECEPT

Enolončnica z ribami in papriko

Lahko poletno juho pripravimo iz prvovrstnih rib, ki gredo odlično z okusom paradižnika in paprike.
Fotografija: Postrežemo s kruhom. FOTO: Alleko/Getty Images
Odpri galerijo
Postrežemo s kruhom. FOTO: Alleko/Getty Images

Za dobro ribjo juho je zmeraj čas, poleti in pozimi. Uporabimo lahko cele ribe, ki jih razkosamo, v tem primeru zraven kuhamo še glave, lahko pa kupimo fileje, tudi zamrznjene, in jih narežemo na koščke. Če uporabimo zamrznjene, jih nekoliko odtalimo, da jih lahko narežemo. Juhi lahko dodamo tudi morske sadeže, kuhamo jo bistro ali v gostejši enolončnici, podobno kot na buzaro.


Nepogrešljiva dodatka sta česen in peteršilj, ki ga dodamo čisto na koncu, svežega. K enolončnici ponudimo kruh, lahko pa vanjo zakuhamo riž. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije